Danes na jedilniku

Jedilnik, Sreda 28.10.2020

Vstop v restavracijo je dovoljen: pri blagajni naročite hrano, mi jo hitro spakiramo in vi jo odnesete s seboj. 
Vso hrano (juho, glavno jed, solato in sladico) ter pijačo vam zapakiramo v take-away posode (še raje vidimo, da prinesete s seboj svojo lastno posodo in vrečko, da bomo bolj ekološki).
 
Prosimo, da upoštevate priporočila NIJZ (razkuževanje rok, RAZDALJA med čakanjem na oddajo naročila in prevzemom hrane, nošenje zaščitne maske) ter naprošamo za veliko mero potrpežljivosti :) 
 
Skupaj bomo zmogli, hvala za zaupanje :) 
 
DNEVNI JEDILNIK:
  • kokošja juha
  • jiha iz sveže blitve
  • pašta - fižol s pol klobase ali brez .... tudi veganska
  • testenine - svedri z bolonjsko omako/ s tuno ali dimljenim lososom
  • goveji golaž s polento
  • segedin golaž
  • goveji zrezek v gorčični omaki
  • ŠTEFANI PEČENKA z jajčkom .... s špinačo in pirejem ali s krompirjevo solato
  • prekajen vrat s hrenom
  • SVINJSKI FILE v čebulni omaki
  • ocvrte perutničke .... po predhodnem naročilu !!!!!
  • pečena svinjska rebra
  • piščančji ali svinjski dunajski zrezek
  • piščančji zrezek na žaru ... lahko tudi s smetanco
  • hrenovka na žaru s prilogo gorčice in ajvarja (Mesarstvo Blatnik)
  • ocvrti sir 
  • mladi beli sir na žaru na posteljici od radiču
  • špinača s pire krompirjem
  • sataraš z jajči ali kislo smetano
  • džuveč - riž
  • ocvrte bučke 
  • solatni krožniki: TUNA/PEČEN PIŠČANEC/DIMLJEN LOSOS/MLADI SIR NA ŽARU. Solatni krožnik je sestavljen iz zelene solate, zelja, radiča, koruze, fižola, rdeče redkvice in sezama. 
  • Široki rezanci: z dimljenim lososom/s tuno/z bolonjsko omako 

Domače sladice:  jabolčni zavitek, mešan zavitek

priloge: pražen krompir, riž, prosena kaša, pomfri, pečena zelenjava na žaru